Att spärra sig hos långivare

Genom att spärra dig hos en mängd olika långivare så minimerar du riksen att utsättas för bedrägeri. Här berättar vi hur du gör.

En funktion som jag saknar hos tex UC är att centralt kunna spärra sitt personnummer för möjlighet att ta alla former utav lån i framtiden. Inte för att jag ska ta lån utan för att minimera risken för bedrägeri. Detta kan man endast göra om man redan utsatts för bedrägeri, men då är det redan för sent. En metod som vi använt är att mejla direkt till låneföretagen och be dom spärra ens personnummer för lån, detta har vi alltså gjort snabbt och enkelt med ett mejl. Nu finns det ju enormt många lånegivare i Sverige och vissa vill man kanske fortfarande ha möjlighet att låna hos (trots att lån oftast är skit) och dessutom är det tidsödande att kontakta dom ett och ett. Men det fina är att man kan lägga till de långivare man vill som mottagare i ett och samma mail, på så sätt får man iväg sin önskan till de man vill med ett enkelt klick, ett massmejl helt enkelt. Det finns många bra listor på nätet men det bästa är att sätta samman en lista själv så man vet vem man mejlar till. Skriv ner alla mejl i ett dokument och sen är det bara till att kopiera allt rakt in i mottagarraden i mejlet. Håll utkik här på vår hemsida, kanske publicerar vi vår lista snart 🤘👍🥰

Följ oss på instagram, @attsparatillsammans, för fler tips och råd för ett smartare liv.

1

No Responses

Write a response