V.39 Veckans Intervju med @Rikedomskontot

Veckans Insta-intervju med @rikedomskontot får ni bara inte missa helt enkelt. Sjukt inspirerande! För er som inte följer så är det hög tid att börja med det. @rikedomskontot bjuder på massa tips och pepp för din resa mot ett rikare liv 👍😊

1.Hur kom du på tanken att starta ett konto här på instagram?

Jag kom på tanken efter att ha läst mycket om privatekonomi, personlig utveckling etc och kände att jag ville dela med mig av det jag lärt mig!

2.Ditt konto inspirerar oss till att utvecklas och bli bättre människor, men var finner du själv inspiration i vardagen?

Tack så mycket, jag uppskattar det! Jag själv läser mycket böcker och försöker omge mig av människor som inspirerar mig. För mig är det jätteviktigt att åtminstone några av mina vänner är driftiga och har stora mål, det smittar lätt av sig!

3.Vad tycker du generellt svenska folket borde bli bättre på när det kommer till personlig utveckling och privatekonomi?

Framför allt att förstå sig på börsen och hur mycket nytta den kan göra för en. Många ser börsen som en chansning, andra ser det som något som bara är till för folk som är extremt kunniga. Inga av dem föreställningarna stämmer, det krävs inte många investerade timmar för att få en hyfsat grundläggande kunskap som kan generera fina pengar.

4.Vad tror du är nyckeln till att ha en växande global ekonomi samtidigt som vi måste jobba hårt för ett mer hållbart samhälle? Kan man ha båda två?

Väldigt stor och komplex fråga! Kort sagt kan jag säga att jag tror att det är möjligt så länge ekonomin växer ”rätt”. Storföretagen ligger fortfarande efter när det kommer till hållbara alternativ. Miljötrenden är en av de hetaste trenderna nu och det är förvånansvärt få som lyckas kapitalisera på det. Jag tror att det är viktigt att några storföretag gör ordentligt omställningar, när det marknadsförs kommer sedan andra storföretag vara tvungna att hänga på för att inte ses som omoderna om några år. Det är nyckeln och kommer ge många ringar på vattnet.

5.Om du fick ge grymma 3 tips till alla sveriges gymnasieelever, vad skulle det vara?

Prioritera din mentala hälsa och lär dig förstå hur du och ditt psyke fungerar. Bli inte stressad av allt prat om snabb succé, alla processer har sin tid. Se till att träna, det påverkar både din psykiska och fysiska hälsa enormt!

6.Man kan idag vara rik på så många olika sätt. Vad innebär ordet rik för dig?

För mig innebär det att leva ett liv som man trivs med. Att omge sig av människor man mår bra av och att stimulera sig själv! När det kommer till det ekonomiska så är man rik när man har den mängden pengar som gör att man lever på det sätt man vill leva.

7.Till sist så får du gärna rekommendera några konton här på instagram som du tycker är grymma och som inspirerar dig.

Jag tycker bra om @spargurun, @miljonarsfabriken och @aktienyborjaren !Stort tack för att jag fick vara med i intervjun, det var supperroligt!😊